رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اشنویه گفت: کتاب ما را به دانایی می‌رساند و با افکار، عقاید و اهدافی که ما سراغ داریم وفق می‌دهد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «حرف رک»، داریوش حیاتی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی هه‌وال شنو، اظهار کرد: یکی از مسائل مهم و بنیادی عرصه کتاب، دانش‌افزایی علم و دانایی است چرا که ما امروز در فضای مجازی و در فضای مبتنی بر وب شاهد ارتباطات و اطلاعات مهمی در عرصه‌های مختلف علمی، فرهنگی، پژوهشی، ورزشی، سیاسی و سایر موارد مرتبط با این مؤلفه‌ها هستیم.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اشنویه با اشاره به تلاش برای حضور فعال و مستمر علاقه‌مندان و دانشجویان در عرصه کتاب و کتاب‌خوانی، افزود: کتاب ما را به دانایی می‌رساند و با افکار، عقاید و اهدافی که ما سراغ داریم وفق می‌دهد، انسانی که طالب علم است در همه موارد و عرصه‌ها می‌تواند از کتاب بهره‌های فراوان ببرد، حتی پیامبران متعال انسان را به دانش‌افزایی و دانش‌طلبی دعوت کرده‌اند.

وی در مورد سرانه مطالعه کتاب در اشنویه، اظهار داشت: متأسفانه با افزایش روزافزون و فراگیری فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، دیگر فرصت کافی برای مطالعه کتاب‌های فاخر و مرجع وجود ندارد و این کتاب‌ها در گوشه کتابخانه‌ها در حال خاک خوردن هستند و لازم است برای جلوگیری از دورماندن مردم از کتاب و افزایش سرانه مطالعه باید از پتانسیل‌های تکنولوژی‌های نو استفاده کنیم و کتاب‌ها را به‌صورت الکترونیکی انتشار دهیم که آن مستلزم بسترسازی از طریق فرهنگ‌سازی، افزایش سواد رسانه‌ای و آگاه‌سازی و بهره‌گیری از مشاوره و مشورت اساتید مجرب در عرصه فرهنگی کتاب است.

حیاتی با بیان تلاش‌های انجام‌گرفته در سطح شهرستان برای استفاده مفید و مناسب از فضای مجازی، تصریح کرد: یکی از موارد مهم در عرصه شورای فرهنگ عمومی، ترویج و فرهنگ‌سازی برای تشویق جوانان به‌منظور رسیدن به اهداف و اعتلای فرهنگی و فکری جامعه است و باتوجه‌به تأثیر منفی رسانه‌های غربی بر افکار جوان ما باید از طریق همین شورای فرهنگی عمومی شهرستان و زیر نظر ارگان‌های مهم شهرستان و حتی استان بتوانیم فرهنگ کتاب‌خوانی را به‌حداعلا برسانیم.

وی با اشاره به کارهای انجام شده در سطح شهرستان برای افزایش کتاب‌خوانی، اظهار کرد: درمورد کتابخانه فرهنگی شهرستان اشنویه سعی شده هنرمندانی که کارت عضویت ندارد را تشویق به کتاب‌خوانی کنیم و این افراد را بافرهنگ کتاب‌خوانی انس دهیم و با ارتباط‌گیری با کارشناسان کمیته امداد توانسته‌ایم نزدیک به صد و پنجاه نفر را در دو ماه عضو کتابخانه فرهنگی شده‌اند و با برگزاری نمایشگاه کتاب و مسابقه کتاب‌خوانی درصدد ترویج عضویت کتاب‌خوانی شده است.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اشنویه با اشاره به مشکلات نویسندگان و مؤلفان شهرستان، بیان کرد: انجمن ادبی شهرستان اشنویه به‌عنوان یکی از انجمن‌های قوی و شاخص شمال غرب کشور با اساتید کاربلد و مجرب است که در حوزه ادبیات داستانی، نمایشی و رمان نیز فعالیت می‌کند. ازاین‌رو شهرستان اشنویه دارای چندین مؤلف بااستعداد است که کتاب‌های پر محتوا در زمینه‌های مختلف تولید کرده‌اند؛ اما به دلیل مشکلات اقتصادی قادر به انتشار و چاپ این کتاب‌های نشده‌اند. یکی از این افراد خانم عبدی است که در روستاهای دورافتاده شهرستان ساکن است و در زمینه ادبیات کودک و نوجوان کتاب‌های بسیار خوبی تألیف کرده است که به علت مشکلات مالی در انتشار گسترده این کتاب‌ها با مشکل همراه هستند.

وی در مورد کمک به مؤلفان جوان و بااستعداد، اظهار کرد: برای کمک به انتشار کتاب‌ها و برطرف‌شدن مشکلات اقتصادی مؤلفان بااستعداد باید چاره‌ای اندیشید و ازاین‌رو در تلاش هستیم هر اداره‌ای که بودجه فرهنگی می‌گیرد حداقل دو درصد از این بودجه را صرف کتاب و حمایت از مؤلفان مستعد کند.

 انتهای خبر/