×
  • معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی مطرح کرد:
    افزایش تولید سنجد در آذربایجان‌ غربی

  • کد نوشته: 51458
  • 23 مهر 1403
  • معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: همزمان با آغاز فصل پاییز، برداشت سنجد از باغ‌ها و حاشیه زمین‌های زراعی استان آغاز شده و پیش‌بینی می‌شود امسال حدود ۴۰ تن سنجد از این باغات برداشت شود.
    افزایش تولید سنجد در آذربایجان‌ غربی

    به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «هه‌وال شنو» به نقل از «حرف‌رک»، علی دیانتی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: درخت سنجد به‌عنوان بادشکن در باغ‌ها و حاشیه زمین‌های زراعی کاشته می‌شود و میوه آن به دلیل خواص درمانی فراوان، محبوبیت زیادی دارد.

    وی خاطرنشان کرد: درخت سنجد در برابر شوری خاک و کم‌آبی مقاومت بالایی دارد و عملکرد تولید این میوه در هر هکتار حدود ۲,۰۰۰ کیلوگرم است. در مجموع، مساحت باغات سنجد استان به حدود ۱۷ هکتار می‌رسد.

    دیانتی اظهار داشت: میوه سنجد در چهار نوع عنابی، پائیزی، سفید و سیاه در استان کشت می‌شود و برداشت آن از اوایل نیمه دوم شهریور ماه آغاز و تا پایان مهر ماه ادامه خواهد داشت.

    وی همچنین اشاره کرد: سنجد به‌عنوان یک میوه دارویی مؤثر، بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. به ویژه، استفاده از آرد سنجد بدون جدا کردن پوست و هسته در درمان مشکلات لثه و دندان، آرتروز، پوکی استخوان، جلوگیری از خون‌ریزی داخلی معده، دردهای روماتیسمی و مفصلی، درمان اسهال در کودکان و افزایش هوش نقش بسزایی دارد. امروزه از سنجد همچنین در صنعت تولید لوازم آرایشی استفاده می‌شود.

    معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: علاوه بر این، میوه سنجد به‌عنوان یکی از سین‌های سفره هفت سین عید نوروز، از زمان‌های قدیم در سبد غذایی مردم استان وجود داشته و در فصل زمستان به همراه کشمش، گردو و تخم آفتابگردان، به‌عنوان یکی از تنقلات محبوب مردم آذربایجان غربی محسوب می‌شود.

    دیانتی با تأکید بر اهمیت سنجد در فرهنگ غذایی مردم، خاطرنشان کرد: این میوه علاوه بر کاربردهای درمانی، در سنت‌ها و آداب و رسوم محلی نیز نقش ویژه‌ای دارد. به ویژه در ایام عید نوروز، سنجد به‌عنوان یک جزء اساسی از سفره هفت سین مورد توجه قرار می‌گیرد و یادآور ارزش‌های فرهنگی و غذایی منطقه است.

    دیانتی همچنین افزود: با توجه به مزایای فراوان این میوه و توانایی درخت سنجد در بهبود خاک و مقاومت در برابر شرایط نامساعد، توسعه کشت آن می‌تواند به بهبود شرایط محیطی و اقتصادی کشاورزان استان کمک کند.

    وی خاطرنشان کرد: با توجه به آگاهی روزافزون از خواص دارویی سنجد، پیش‌بینی می‌شود که تقاضا برای این محصول افزایش یابد و به همین دلیل، سرمایه‌گذاری در زمینه‌های تولید و فرآوری سنجد به‌ویژه در استان آذربایجان غربی ضرورت پیدا می‌کند.

    انتهای خبر/

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    ده − 2 =

    هه‌وال شنو
    تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به هه‌وال شنو می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
    طراحی و تولید:انار پردازش