داریوش حیاتی در گفتگو با خبرنگار حوزه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «ههوال شنو»، اظهار داشت: کتاب و کتابخوانی تأثیر بسزای در اجتماع و زندگی تکتک افراد دارد؛ عوامل مختلفی میتواند در رونق کتابخوانی تأثیرگذار باشد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان اشنویه، افزود: مؤلفههای زیادی میتواند در افزایش یا کاهش رغبت به کتابخوانی تأثیرگذار باشد؛ مؤلفههای فرهنگی اجتماعی و شخصیتی که میتوانند برای علاقه دانشآموزان، دانشجویان و عموم مردم برای کتابخوانی بسیار مهم هستند.
وی با اشاره به تأثیر منفی پیشرفت تکنولوژی و گسترش ابزارآلات دیجیتال بر کتابخوانی عنوان کرد: باتوجهبه مطالعات روانشناسی مرتبط با کتابخوانی که نشان میدهد هر چقدر ارتباط تکسویه باشد بهجای دوسویه بودن با استفاده از ابزار دیجیتال تأثیرگذاری و عمق بیشتری خواهد داشت؛
حیاتی افزود: استفاده از کتاب و مطالعه آن بهصورت فیزیکی به علت درگیرکردن تمام حواس یتواند بسیار مفیدتر از استفاده از ابزار آلات جدید و نوین برای کتابخوانی مانند فایلهای pdf و پادکستهای شنیداری کتاب باشد.
وی اظهار کرد: یکی از مهمترین مشکلات محتوای دیجیتالی برای کتابخوانی فرار بودن فضای نت و کاهش تمرکز افراد کتابخوان میباشد که نسبت به استفاده از کتاب فیزیکی دارای تمرکز کمتری در کتابخوانی هستند.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اشنویه عنوان کرد: افزایش قیمت کاغذ و بالارفتن هزینه خرید کتاب از یک سو، و محتوای ضعیف تولید شده توسط مؤلفانی که خبره نیستند و فقط برای ایجاد رزومه شروع به تألیف میکنند کمی افراد کتابخوان را میرنجاند و باید مؤلفان قوی پای به میدان بگذارد چون کتاب فاخر هیچگاه لذت خوانش را از بین نمیبرد.
وی دررابطهبا راهکارهای افزایش میزان مطالعه اقشار مختلف مطرح کرد: باید کانونها و ادارات مختلف مانند اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آموزشوپرورش میراثفرهنگی و واحدهای فرهنگی که در بطن ادارات مختلف هستند ابتدا با واکاوی علت پس رفت در کتابخوانی در سطح شهر را کشف کنند و بعد از آن با برنامههای مختلف کتابخوانی را بتوان در سطح جامعه گسترش داد.
وی با اشاره به برگزاری رویدادهای مختلف برای آشنایی هرچه بیشتر افراد با کتاب افزود: یکی از راهکارها میتواند برگزاری نمایشگاهها و جشنوارههای پایتخت کتاب جشنواره عشایر و کتابخوانی و مسابقات فرهنگ کتابخوانی میتواند تأثیر بسزایی در افزایش میزان مطالعه افراد مختلف داشته باشد.
داریوش حیاتی در پایان عنوان کرد: حضور دانشآموزان در کتابخانههای عمومی میتواند تأثیر بسزایی در علاقهمندی آنها به کتابخوانی داشته باشد؛ مطالعه کتابهای مختلف در کنار کتابهای درسی میتواند تأثیر بسزایی در زندگی تکتک دانشآموزان داشته باشد و باعث بالندگی هرچه بیشتر استعداد آنها شود.
انتهای خبر/
Saturday, 23 November , 2024