×
  • مشاهده گونه سیاه‌گوش در زیستگاه‌های اشنویه

  • کد نوشته: 51712
  • 22 آبان 1403
  • رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست اشنویه گفت: گونه‌ای از گربه‌سانان با نام سیاه‌گوش برای اولین‌بار در زیستگاه‌های شهرستان اشنویه مشاهده و ثبت رکورد شد.
    مشاهده گونه سیاه‌گوش در زیستگاه‌های اشنویه

    کریم خضری در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی «هه‌وال شنو» اظهار کرد: گونه‌ای خاص از گربه‌سانان با نام سیاه‌گوش که در منابع کلاسیک آن را وَشَق می‌گویند؛ برای اولین‌بار در زیستگاه‌های طبیعی شهرستان اشنویه مشاهده و ثبت رکورد شد.

    رئیس اداره محیط‌زیست اشنویه بیان کرد: این گونه از گربه‌سانان که معمولاً در جنگل‌های کوهستانی با تراکم بالای بوته، درختچه و علف زندگی می‌کند؛ در بوته‌زارهای موسوم به قَزَن شهرستان اشنویه مشاهده شده است.

    وی افزود: متأسفانه مشاهده این سیاه‌گوش، زمانی رخ‌داده است که توسط سگ‌های گله مورد حمله واقع شده بوده و همکاران ما در اداره محیط‌زیست، لاشه بی‌جان این گونه را در بوته‌زار‌های منطقه پیدا کرده‌اند.

    خضری در خصوص نایاب بودن این گونه از گربه‌سانان، اظهار داشت: وَشَق یا سیاه‌گوش جزء گونه‌های حمایت شده گربه‌سانان و از راسته گوشت‌خواران است که به دلیل احتمال بسیار پایین مشاهده آن در زیستگاه‌ها، اطلاعات زیادی از وضعیت زیستی آن در دسترس نیست.

    رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست اشنویه با تأکید بر تفاوت‌های ظاهری این گونه، با گربه‌های اهلی، گفت: سیاه‌گوش، جثه‌ای به‌مراتب بزرگ‌تر از گربه اهلی داشته؛ دست‌وپای بلند، دم‌سیاه و کوتاه، موهای بلند و ریش مانندش آن را از گربه‌های اهلی و معمولی متمایز می‌سازد.

    وی ادامه داد: این پستاندار بدنی به طول ۱۳ تا ۸۰ سانتی‌متر، و دمی به طول ۱۱ تا ۱۹ سانتی‌متر دارد. ارتفاع بدنش نیز ۵۰ تا ۷۵ سانتی‌متر بوده وزنی در حدود ۱۸ تا ۳۸ کیلوگرم دارد.

    خضری در خصوص تغذیه این گونه از گربه‌سانان، بیان داشت: این گونه سیاه‌گوش برای تأمین مواد غذایی موردنیازش، از پستانداران کوچک، نوزاد پستانداران بزرگی مانند گراز، شوکا، قوچ، میش، کل، بز، روباه و نیز از پرندگان، خزندگان خرگوش‌ها و حشره‌ها استفاده می‌کند.

    وی در پایان اشاره‌ای به زیستگاه‌های طبیعی و بکر شهرستان اشنویه داشت و گفت: موقعیت‌ جغرافیایی بسیار مناسب شهرستان اشنویه و وجود جنگل‌ها و کوهستان‌های متعدد، این منطقه را به زیستگاهی مناسب برای انواع گونه‌های جانوری کمیاب، تبدیل کرده است.

     

    انتهای خبر/

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    16 + دوازده =

    هه‌وال شنو
    تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به هه‌وال شنو می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
    طراحی و تولید:انار پردازش