رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اشنویه گفت: رشد شهرنشینی و مدرنیته باعث دور هم جمع‌شدن انسان‌ها از فرهنگ‌های مختلف شده و باعث غنای فرهنگ عامه می‌شود که استان ما نیز از این قاعده مستثنی خارج نیست.

داریوش حیاتی در گفتگو با خبرنگار حوزه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «هه‌وال شنو»، اظهار کرد: با رشد شهرنشینی و مدرنیته، انسان‌ها با افکار، عقاید و آداب‌ورسوم متفاوت در جای‌جای کره زمین دور هم جمع شدند؛ در نتیجه‌ به هم پیوستن آداب‌ورسوم، ضرب‌المثل‌ها، باورها و نگرش‌های متعدد، باعث رسمیت یافتن فرهنگ عامه شد.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اشنویه با اشاره به سیر رشد تاریخی فرهنگ عامه، بیان کرد: برای اولین‌بار در طول تاریخ، ویلیام تامس، عتیقه‌شناس انگلیسی، در سال ۱۸۴۶ مطالبی از باور‌ها و آداب‌ورسوم مردم را ذیل عنوان فرهنگ عامه و ادبیات فولکلور جمع کرد.

وی افزود: مواردی مانند عقاید و باورها، افسانه‌ها، موسیقی و غنا، ادبیات شفاهی، شعر، ضرب‌المثل‌ها، سنن بومی و زیست‌بوم منطقه را می‌توان در حوزه فرهنگ عامه و فولکلور فرهنگی هنری جای داد.

حیاتی با اشاره به قدمت فرهنگ عامه در دوران دیرینه‌سنگی، گفت: رقص و پایکوبی انسان شکارچی نخستینی که پس از موفقیت شکار در کنار آتش صورت می‌گرفت نیز نمونه‌ای از فرهنگ عامه آن دوران برای نشان دادن حس قدرت و شجاعت محسوب می‌شود.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اشنویه در ادامه به تبیین اشتراکات بین فرهنگ مدرنیته و فرهنگ سنتی پرداخت، و اظهار داشت: بین مفاد فرهنگ سنتی و فرهنگ مدرنیته در سراسر کره زمین، اشتراکات و افتراقات متعددی وجود دارد که همگی در مسیر تکامل شخصیت انسان مؤثر بوده؛ مکمل یکدیگر محسوب می‌شوند.

داریوش حیاتی در پایان با تأکید بر تأثیر آداب و سنن مختلف در شکل‌گیری وحدت اجتماعی، گفت: مفاد فرهنگ عامه و آداب‌ورسوم سنتی ممکن است شکل‌های مختلفی به خود بگیرد؛ اما تمام این موارد در راستای یک هدف مهم که تکامل انسان است دنبال می‌شود؛ همین امر، باعث همنشینی آداب متفاوت در کنار یکدیگر، و در نهایت باعث ایجاد وحدت در جوامع اجتماعی خواهد شد.

وی افزود: استان آذربایجان غربی نیز از لحاظ آداب‌ورسوم یکی از پر پتانسیل‌ترین استان‌هایی است که مردم با آداب‌ورسوم مختلف را گرد هم آورده است.

 

انتهای خبر/