رئیس اداره حفاظف محیط زیست اشنویه گفت: تلاش‌های حفاظتی اداره حفاظت محیط زیست در این سال‌ها نتایج مطلوبی داشته است و امروزه نتایج سرشماری جمعیت کل و بز در زیستگاه‌های کوهستانی اشنویه گواهی بر اهمیت حفاظت از محیط زیست است.

کریم خضری در گفتگو با خبرنگار حوزه اجتماعی پایگاه خبر تحلیلی هه‌وال شنو اظهار داشت: یگان حفاظت محیط‌زیست شهرستان اشنویه مطابق برنامه‌ریزی صورت گرفتە در جریان دو روز متوالی اقدام به سرشماری علف‌خواران مناطق کوهستانی اشنویه، مشخصاً گونه کل و بز  نمود.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست اشنویه با اعلام این خبر  اعلام داشت: در طول چهار سال فعالیت شبانه‌روزی یگان حفاظت اشنویه خوشبختانه وضعیت حیات‌وحش این شهرستان بسیار بهبود یافتە است به صورتی که در جریان این سرشماری تعداد ۱٨۰ رأس کل و بز مشاهده و ثبت گردیدند و این در حالی است که قبلاً صرفاً این گونه به‌صورت تصادفی و در تعداد چند رأس توسط مردم گزارش می‌شد.

وی افزود: هم اینک در زیست‌بوم‌های مختلف شهرستان اشنویه گونه‌های شاخصی مانند خرس قهوه‌ای، سیاه‌گوش، کل و بز، تشی، گراز و غیره به‌سهولت قابل مشاهده هستند.

کریم خضری افزود: در کنار این سرشماری‌ها  به بررسی گونه‌های در حال انقراض نیز می‌پردازیم همانند گونه سمندر آذربایجانی و سمندر کردستانی که در فصل بهار مورد بررسی و سرشماری قرار می‌گیرند.

وی با اشاره به تفاوت سبک سرشماری در گونه‌های علف‌خواران بزرگ و خزندگان مانند سمندر عنوان کرد: سرشماری و بررسی خزندگان به علت سخت بودن پروسه این گونه‌ها بیشتر با تشخیص مکان‌های احتمالی حضور آنها به‌صورت تخمینی انجام می‌گیرد؛ ولی در رابطه با گونه‌هایی مانند کل و بز که علف‌خواران بزرگ‌جثه به‌حساب می‌آیند، فرایند سرشماری به‌صورت عینی انجام می‌گیرد.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان اشنویه عنوان کرد: غیر از علف‌خواران بزرگ گونه‌های پستانداران بزرگی نیز در حیات‌وحش شهرستان حضور دارند؛ مانند خرس قهوه‌ای که به علت زیست به‌صورت تکی و حضور در مناطق صعب‌العبور امکان پیداکردن و سرشماری دقیق آنها وجود ندارد و سرشماری آن به‌صورت تخمینی انجام می‌گیرد.

وی با اشاره به سرشماری پرندگان مطرح کرد: زیستگاه پرندگان در منطقه ما بیشتر در تالاب‌ها همانند  تالاب‌های نقده است و به این علت تاکنون در اشنویه سرشماری گونه پرندگان انجام نگرفته است و امسال با بررسی و مطالعه روی پرندگان مهاجری که به واسطه سد چپرآباد و اکوسیستم آن به اشنویه می‌آیند سعی خواهیم کرد سرشماری پرندگان را نیز داشته باشیم و حتماً برای آن برنامه‌ریزی خواهیم کرد.

کریم خضری در پایان بیان کرد: سرشماری گونه‌های زیستی برای بررسی تعامل آنها با اکوسیستم بسیار مهم و حیاتی است و از روی این اطلاعات ما برنامه‌ریزی‌های خود را برای حفاظت از محیط‌زیست انجام می‌دهیم.

 

انتهای خبر/